EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian | 0 212 702 11 00 | info@teknikservis.com | Cihaz Takibi
Blog

Yaygın Elektronik Cihazları Güvenli Temizlemek için İpuçları

Bazı elektronik cihazlar çok hassastır ve en sağlam cihazlar bile yaygın temizleme spreylerinde bulunan kimyasallara karşı savunmasız olabilir. Bu nedenle, temizlik zamanı geldiğinde, tüm cihazlarınız için önerilen temizleme prosedürlerini bilmek ve bunları yakından takip etmek iyidir.

Yaygın Elektronik Cihazları Güvenli Temizlemek için İpuçları

Günümüzün en yaygın elektronik cihazları için bazı genel güvenli temizleme ipuçları:

  • Dar aralıklara girmek için tasarlanmış ucuz, ince bir toz alma çubuğuyla, bilgisayar masanıza ve eğlence merkezinize birkaç dakika içinde bir kez daha iyi bir görünüm kazandırabilirsiniz. Havalandırma deliklerini tıkayarak elektronik aksamın aşırı ısınmasına neden olabilecek toz birikimini önlemek için bunu en az iki haftada bir yapın. Birkaç ayda bir daha derin bir temizlik yapın ve bu havalandırma deliklerini bir kutu basınçlı havayla iyice temizleyin.
  • LCD ekranı temizlemek için çok az nemli bir mikrofiber bez kullanın ve minimum basınçla dairesel bir desende silin. Daha sert kalıntıları temizlemek için bezi seyreltilmiş beyaz sirke ile nemlendirebilirsiniz, ancak ovma dürtüsüne karşı koyabilirsiniz. Hassas ekranları çizebilecek kağıt havlu kullanmayın.
  • Akıllı telefonlar, tabletler ve diğer dokunmatik ekranlı cihazlar, LCD ekranlar gibi hafif nemli bir mikrofiber bezle temizlenmelidir. Yine de bu cihazları temizlerken daha fazla baskı uygulayabilirsiniz. Ekrana zarar verebileceğinden tüketici temizlik ürünlerini kullanmaktan kaçının. Diğer onaylı temizlik çözümleri için özel cihazınızın temizleme talimatlarına bakın.
  • Klavye tuşları arasındaki boşluklardan tozu üflemek için basınçlı hava kullanın ve alkolle nemlendirilmiş pamuklu çubuklar kullanarak klavyeler, fareler, uzaktan kumandalar ve oyun kumandalarındaki kir ve lekeleri çıkarın.

Teknolojik cihazlar bazen son derece karmaşık olabilirler. Elektronik cihazlarınızla ilgili çözemediğiniz bir sorun olduğunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çok geniş bir kategoride teknik servis hizmetleri vermektedir.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.