EnglishChinese (Traditional)FrenchGermanGreekItalianPortugueseRussianSpanishTurkishPersianGeorgian | 0 212 702 11 00 | info@teknikservis.com | Cihaz Takibi
Blog

Güç Dalgalanmalarından Oluşabilecek Hasarları Önlemenin Yolları

Çoğu bilgisayar kullanıcısı, makinelerine elektrik hasarını önlemek için aşırı gerilim koruyucuları kullanmaları gerektiğini bilir. Ancak elektrik dalgalanmalarının prizlerinize takılı olan her şeye, hatta büyük cihazlara ve lambalar gibi basit eşyalara bile zarar verebileceğini biliyor muydunuz? 

Güç Dalgalanmalarından Oluşabilecek Hasarları Önlemenin Yolları

Eğlence merkezinizdeki veya bilgisayar odanızdakiler gibi elektronikler en savunmasızdır. Elektrik dalgalanmaları yaygındır. Evinizin elektrik sisteminde yıldırım düşmesi, trafo patlaması ve ciddi arızalar gibi olaylar nedeniyle büyük dalgalanmalar meydana gelebilir ve bu dalgalanmalar değerli elektronik eşyalarınızı bir anda kızartabilir. 

Ancak küçük dalgalanmalar, HVAC sisteminizin devreye girmesi gibi daha zararsız nedenlerle daha sık meydana gelir. Zamanla, bu küçük dalgalanmalar cihazlarınızda kümülatif hasara neden olabilir ve aksi takdirde aylar veya yıllar önce arızalanmalarına neden olabilir.

Dalgalanma hasarını önlemek için üç ana strateji vardır:

  • Elektronik cihazlarınızı kullanmadığınız zamanlarda fişten çekin. Bu, özellikle kullanışlı değildir ve aktif olarak kullandığınızda elektroniklerinizi korumaz, ancak bir dalgalanmanın ekipmanınıza zarar vermemesini sağlamanın en kesin yolu budur. Nadiren kullandığınız cihazlar için bu iyi bir yaklaşımdır.
  • Aşırı gerilim koruma güç şeritleri kullanın. Güvenilir bir marka ve şeridin aktif olarak koruduğunu gösteren gösterge ışığına sahip bir model seçmek en iyisidir. Bunun nedeni, dalgalanmaların (küçük olanlar bile) zamanla bir aşırı gerilim koruyucuyu aşındırması ve sonunda koruyucu yeteneklerini kaybetmesidir. Bu şeritler yıprandığında değiştirin.
  • Tüm ev aşırı gerilim korumasını kurun. En sağlam ve kullanışlı seçenek olan tüm ev aşırı gerilim koruması, evinizdeki her çıkışı bir aşırı gerilim koruyucuya dönüştürür. Bu sistem lisanslı bir elektrikçi tarafından ana elektrik panonuza kurulmalıdır.

Teknolojik cihazlar bazen son derece karmaşık olabilirler. Elektronik cihazlarınızla ilgili çözemediğiniz bir sorun olduğunda size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, çok geniş bir kategoride teknik servis hizmetleri vermektedir.

Uzman ekibimiz ve gelişmiş donanımlarımızla birlikte, her türlü sorununuz için teknik servis hizmetleri sunuyoruz.